Wednesday, May 30, 2012

Eu ma uit doar la "discavări ceanăl"

N-am televizor. Da, se poate trai fara. Oricum, cu foarte mici exceptii, n-am la ce sa ma uit. Si ce vreau sa vad gasesc intr-o forma sau alta pe net. Dar ce ma seaca pe mine cel mai mult e omul care gaseste rolul televizorului in programele asa zis educationale oferite de niste posturi gen "discavări", "enimăl pleanet" si alte aberatii cu o mireasma intelectuala.

Hai sa lasam posturile "educationale" momentan si sa vedem cum aceste persoane o sug grav cu argumentul lor. Pai pe langa aceste 5-6 posturi mai ai o tona de posturi (minim 40-50 cu aberatii doar in pachetul de baza) la care nu ai ce viziona nici daca te chinui. Le platesti? Da, le platesti. Sustii haznale gen OăTeVe si alte ratari romanesti? Da, le sustii, ca le platesti. Stiu ca un om educat nu vrea sa sustina OăTeVe dar il sustine pentru ca vrea discavări.

Concluzia1: mananci căcat cu tot cu argumentul tau!

Acum la servici am un TeVeu. In mortii ma-sii de TeVe ca are 2 telecomenzi si nici nu stiu sa il pornesc ca plm, ca blah blah, ca telecomanda aia e de la chestia aia care seamana cu un VHS de pe vremuri, ca cealalta e de la LCD. Da, îs mai prost eu cand vine vorba de tehnologie, de aia ma piș pe ele de telecomenzi!

Il deschide unu de obicei in pauza de masa si ma uit si eu pe acolo. Si evident ca noi, oameni culti fiind (ce plm!), dam pe "discavări" sau un cacat echivalent. Cand io mananc e emisiunea aia cu "mitbusteri", oamenii pulii mele care darâmă (sau nu) mituri. E un nivel super "educational". Sa mor io de a trecut o emisiune fara sa vad explozii, bum, bum si niste retardati cu masca de intelectuali care isi dau cu parerea: "busted", "not busted", "I didn't expect that", "niiiice", "let's put some c4". Fuck you, you dweeb!

Informatia oferita de astia e asa de precara si penibila incat nu inteleg la ce ar putea sa iti foloseasca:

- faptul ca daca arzi o masina cu nu stiu ce substanta lu' peste.
- faptul ca nu stiu ce invelis rezista la impact
- faptul ca aluneci pe coji de banana
- faptul ca o masina e spintecata in 2
- si alte balarii care ma bucur ca nici nu mi le amintesc

Poti sa citesti la nimereala o pagina pe wikipedia si esti mai castigat.

Asadar ce poti sa faci cu discavări & co?
- Nu poti sa il citezi intr-o lucrare.
- Nu iti sunt prezentate lucruri concrete.
- Informatiile sunt diluate si intercalate, ca nu doar explodeaza o masina, ci mai baga si reclame la greu si mai fac si alte "experimente", dintre care imi aduc aminte unul foarte interesant cu lustruirea unor fecale ale nu stiu carei specii.
- Nici macar nu poti sa te stergi la cur cu discavări, un lucru infinit mai util decat ceea ce poti urmari pe el.

In ultimul timp am vazut ca e mai interesant pe posturile de muzica. Asa am aflat ca nu mai exista Atomic TV. Aici nu trec 3-4 melodii fara sa apara o târâtură autohtona cu videoclipuri care ar putea concura lejer cu intro-uri de filme porno. Din punctul meu de vedere e cam la fel de util ca discavări, ba chiar mai util daca dai sonorul la minim.

Concluzia2: Asadar, dragi sustinatori ai TeVe-ului pentru posturile "culte", nu stiu daca exista indeajuns căcat pe lumea ca sa va ajunga pentru argumentele voastre pro-televizor.

-----

In alta ordine de idei, daca nu aveti TV/Radio puteti sa va duceti la electrica (sau de unde primiti electricitate) si sa cereti sa nu mai platiti pentru Societățile Române de Radio (SRR) și Televiziune (SRTV). Vorba lu' Gandhi: "Be the change you want to see in the world."

No comments: