Thursday, January 20, 2011

Politețea pentru care cotizez

Ca orice cetatean al Romaniei sunt, din cand in cand, nevoit sa intru in contact cu institutiile publice. Uneori am surprize placute (DRPCIV mi-a raspuns chiar si la email intr-o maniera care nu lasa loc de nici un repros!), alteori mai neplacute (Judecatorii, Tribunale, Primarii... ).

Ultima intalnire cu o astfel de entitate s-a petrecut astazi, la telefon. Este vorba de Administratia Finantelor Publice sector 4 ( numarul de telefon 021.332.33.93 mai exact).

Suna telefonul de cateva ori si dupa ce se raspunde aud o voce in difuzorul telefonului:
El: - Da !? (un fel de 'dea' (cu "ce pula mea vrei?" in coada de la sine inteles) )
Eu: Buna ziua, Administratia fiscala sector 4? (ce cacat, doar e institutie publica si el raspunde de parca e la el acasa)
El: Da (acelasi ton dar cu mai multa siguranta!)
Eu: Vreau sa va intreb daca luni (24 ianuarie 2011) se lucreaza si care ... (n-am mai apucat sa termin)
El: Da, se lucreaza; si e program normal, s-a contramandat ... (cu o durere in glas... )
Eu: Multumesc. O zi buna.
El: Buna ziua.

Eram eu relaxat ca ii trageam ceva carne prin masele. Pana una alta informatia am capatat-o; intr-un mod mai neplacut dar am capatat-o. Eu ca eu ca-s ma taran si nu ma deranjeaza de cele mai multe ori dar stiu ceva oameni care nu ar fi rezistat.

Astept cu nerabdare sa se monteze un IVR si statul sa scape de personaje precum cel de mai sus, ca pana la urma si eu il platesc. Asta ca idee pentru diponibilizarile din sectorul bugetar.

No comments: